Taxen Poklon

29 oktober var jag ju på syfestivalen i Stockholm. Då köpte jag en del garn, bland annat till taxen på bilderna. Nu senaste helgen var jag nämligen på namngivning för mitt kusinbarn, och taxen blev en namngivningspresent. Jag började sticka på den på söndagen efter syfestivalen och på lördagkväll, dagen innan namngivningen blev den färdig.

Mönstret heter Poklon och är designat av Ysolda Teague, och det finns på Ravelry. Hela hunden stickas i ett stycke från svanstipp till nos. Stundvis blev det ju lite otympligt att sticka med hela hunden i famnen (t.ex. benen), men ändå värt det, jag gillar inte att sy ihop olika delar.

Jag använde ett garn från Schoppel Wolle, som heter Admiral. Det var för tunt för att passa stickor 3,5 så jag höll garnet dubbelt. Blev perfekt, väldigt tät så att stoppningen inte syns.

Ögonen är så kallade ”safety eyes”, även de köpte jag på syfestivalen. De trycks fast med en grej på insidan, så att det ska vara säkert för barn att hantera figuren som ögonen sitter på.

 

DATE10th november, 2016

AUTHORMalin Enros

CATEGORIESHantverk och pyssel

TAGS ,