Nytt år

Kring slutet av 2012 skrev jag någon form av årssammanfattning men när det gäller 2013 kan jag väl enkelt konstatera att det inte varit fullt så innehållsrikt. Absolut inte ett dåligt år på något vis, det har bara inte blivit några stora avgörande beslut eller förändringar. 
 
Men när jag bläddrar igenom mitt blogg- och instagramflöde kan jag också se att temat för året verkar ha varit pyssel och hantverk. 
 
I januari/februari stickade jag färdigt tröjan som jag började med året innan, den blev dock för kort och senare la jag även till en ribbstickad kant men den finns inte på bild.
 
 
I slutet av februari köpte jag ett par fula kuddar på Rusta, och grävde bland mina överblivna tyger från diverse projekt. Det resulterade i ett par kuddöverdrag i någon sorts lappteknik. 
  
    
 I början av mars blev det lite digitalt tecknande, och så virkade jag både en bichon och några taxar. 
 
        
 
Klädde om en rislampa med tygblommor mestadels från secondhand. 
  
Lite akvarell blev det också faktiskt. Tecknandet och målandet kvalar kanske inte in under pyssel och hantverkstemat, men jag tar med lite grann i alla fall. Faktum är att jag under våren faktiskt skissade och målade en hel del till ett projekt som sedan inte blev något mer… ännu i alla fall. 
 
 I april också, Muffe såklart. 
 
 
I maj köpte jag röd dekorplast och piggade upp min kökslampa. 
 
        
 
 

 
 
I juni blev det en till tax. Det är ju Alma, förstås.
 
 Och i juli eller kanske augusti målade jag om en pinnstol, och pappa skruvade ihop en hylla av trådrullar som jag sen målade i samma mintgröna färg. Den står ju ännu bara här i källaren men kanske det är dags att hänga upp den… 
 
 
Under hösten virkade jag mormorsrutor så det stod ut genom öronen och det resulterade i en filt i samma färgskala som min blommiga soffa.
 
      
 
Sen snöade jag in på ett stickmönster, honeycomb eller hålkrus. Det blev en babyfilt till min arbetskompis Annica. Så himla roligt mönster!! Så pass roligt att jag sedan påbörjade ett tröjprojekt….
    
 
Och tröjan blev färdig häromdagen… 
 
 
Så då blev jag ju tvungen att påbörja något nytt. Jag fick en bok i julklapp som innehöll det här mönstret (länk), och mamma köpte ett vackert handfärgat melerat garn som jag började prova med. Kanske det blir en tubhalsduk? Har känt mig lite osäker på vad jag vill göra så däremellan blev det….
    
 
   
 …ett pannband med restgarner. För mamma fick ju även hon en stickningsbok, om flerfärgsstickning med lyfta maskor, och jag blev så sugen på att testa ett av mönstren. Min tröja och babyfilten är ju också stickade med lyfta maskor. 
 
 Någonstans mellan allt stickande blev det ju dessutom ett par tygväskor, en till mig och en till Elin, och en cykelsadelsmuff (?!) till Ronja. (Den var dock knepig att fånga på bild) Ja, och en mössa också ju!
 
      
 
Och så avslutar vi med en omplåstrad rumpa som är en del av en bild som jag nyligen målat… 
  
Jag ska visa hela sen när jag scannat den, så att ni inte tror att jag tappat förståndet. Men det är ganska roligt att måla rumpor faktiskt. 
 
Gott nytt år! 

DATE1st januari, 2014

AUTHORMalin Enros

CATEGORIESFrån malinenros.blogg.se , Hantverk och pyssel