Avmaskade bebisplagg

Många i min närhet har fått eller ska få barn i år och därför finns det många nya små bekantskaper att sticka åt. Det är roligt att sticka bebisplagg har jag märkt, det går ju aningen fortare än koft-projekten jag annars brukar sysselsätta mig med.

Till mitt kusinbarn fick jag i ”uppdrag” att sticka två par byxor. Så roligt att sticka något som man vet att det kommer användas och att det är önskat!

Både mönstret till de bruna kortbyxorna och de gröna med hängslen är skrivna av Susie Haumann, hon har gett ut flera böcker med mönster. Spännande att sticka enligt mönster på danska också men det gick bra. Det gör ju ofta det när man stickar på ett annat språk, man får kolla upp en del ord och förkortningar förstås men det finns ju mycket ordlistor med sticktermer att hitta på nätet. När jag fattade att man kan sticka efter engelska mönster öppnade ju sig en hel värld i och med ravelry exempelvis…

De sista små gröna byxorna blev en bonus av överblivet garn, de är stickade ungefär enligt det här mönstret, men jag följde det inte exakt, använde ett tunnare garn och tunnare stickor och ökade och minskade lite efter eget huvud.

DATE24th juli, 2016

AUTHORMalin Enros

CATEGORIESHantverk och pyssel

TAGS