Tallinn

Jag tänkte att jag skulle lägga upp lite bilder från resan förra veckan. Tallinn visade sig vara en utmärkt mysig hantverksstad som passade mig och mamma perfekt. Vi bodde på Tallink city hotel som låg precis intill köpcentret Viru kesku och med gångavstånd till gamla stan. 
 
Höjdpunkten med vår resa var absolut affären Karnaluks. Dit var det lite längre att promenera men vi hade läst fantastiska omdömen på nätet innan och bestämt att det skulle bli ett av våra mål… Trots att vi hade höga förväntningar innan så överträffades nog dessa med råge. Jag har aldrig sett en liknande affär. Här finns inte bara mängder med garn utan också så himla mycket annat pysselmaterial. Man fick ta en handlingskorg för att orka bära ;-) Rekommenderas till tusen!! 
 
Ingången var minst sagt anspråkslös och dörrarna påminde lite om en tandläkarmottagning… men man ska inte låta sig luras. 
 
 
Vi hittade så småningom också en till garnaffär inne i gamla stan (och en i köpcentret vid hotellet). Bilderna är från Jolleri Handicraft Chamber vilket om jag förstod rätt var ett familjeföretag och en riktigt mysig liten garnaffär. Mamma köpte en sån himla fin väska där inne. Jag hade gärna köpt en likadan om det funnits andra färger… Kanske man kan knåpa ihop själv av en gammal spetsduk eller liknande…
 Cykelbilderna är från en innergård någonstans i gamla stan där det fanns en liten butik med typiskt estniskt trähantverk bland annat. Stickat och trägrejer fanns ju i princip var man än tittade. Jag fastnade för cykeln som dekorerade innergården… Här fanns även ett choklad-café men det hann vi inte med. 
 
Vi kunde dock ändå konstatera att Tallinn är en riktigt bra fika-stad. Bilderna längst ner är från caféet Gustaf i något av köpcentren. Mmmm! 
 
Något som också hade varit roligt att hinna med var varuhuset Stockmann som vi råkade se på en reklamskylt i hamnterminalen. När vi kom dit skulle de precis stänga och vi hann inte med det nästa dag. Kanske kommer det fler gånger. :-)
 
 
Tack för en supermysig resa, mamma! <3 
 

DATE8th maj, 2014

AUTHORMalin Enros

CATEGORIESAllmänt , Från malinenros.blogg.se