Sommarvemod

De senaste veckorna har jag börjat se fram emot hösten och att återvända till Gävle. Längtat efter rutiner och allt runtomkring. Lite less på att jobba och tror att höstens kurs i skolan kan bli rätt kul.
 
Men så idag började jag känna ett visst vemod över att sommaren snart är slut. Någon sorts stress över att jag inte kommer känna att jag hunnit med allt jag velat. Sommarmånaderna har nog aldrig förut gått så snabbt förbi som nu. Jag följde med pappa ut till stugan idag och det var första gången den här sommaren. Det har bara inte blivit av tidigare. Jag plockade en liter blåbär, det fanns faktiskt en hel del trots att det varit torrt. Sen simmade jag och det var så skönt och uppfriskande, och så klart vatten! Nu vet jag inte om det ens blir fler gånger i sommar.
 
Men när det är varmt tillkommer ju någon sorts ”måsten”. Det känns som om man måste både det ena och det andra och det måste bli lyckat och trevligt. Måste vara ute och gärna bli brun. Samma måsten finns inte sen i höst och vinter och det ska bli skönt.
 
Det känns tråkigt att jag ska jobba nu inkommande vecka. Men i morgon blir det förmodligen lite loppis och kanske mer blåbärsplockning. Eller bad… kanske både och.
 
Men jag har ändå hunnit med rätt mycket den här sommaren och känner mig nöjd. På mina lediga veckor har jag gjort precis vad jag känt för och det har varit härligt. Jag har många fina stunder att tänka tillbaka på i vinter när jag äter blåbären… Till exempel i förrgår när Muffe följde med till Lemland hem till Addes föräldrar, och imponerade stort genom att stjäla en bulle. Det framkallade en del skratt i efterhand i alla fall. :-)
 
Bland blåbärsriset

DATE10th augusti, 2013

AUTHORMalin Enros

CATEGORIESAllmänt , Från malinenros.blogg.se