Konsumtionstrött

Både Clara och Rebecca (länkar) har skrivit tänkvärda saker om loppis-shopping idag. Även om det är väldigt mycket snällare mot miljön och ofta även plånboken så handlar det ju om konsumtion och många samlar på sig oerhört mycket grejer bara för att det är roligt. Mycket mer saker än man egentligen har behov av. Det är något jag tänkt på också, jag gillar ju bloggar på temat retro – second hand- gör det själv osv. Men många gånger förundras och förfäras jag över mängden saker som konsumeras.
 
Jag tycker ju själv om prylar också och samlar på en del grejer. Men mer och mer uppskattar jag värdet av att tillverka och göra om saker själv. Jag älskar att hitta nya användningsområden för gamla grejer, som ju synts ibland här i bloggen. Hattar kan bli lampor, en plättpanna blir en väggklocka och bara för någon dag sedan såg jag en kombination av en gammal t-shirt och en spetsduk som jag nog måste försöka mig på själv också… Även detta inbegriper ju en del konsumerande men att skapa själv och vara kreativ ger en sådan enorm tilfredsställelse och må bra-känsla, och att göra saker som man faktiskt kan använda, känns ändå annorlunda än att samla på sig bara för att ha. 
 
Julklappar är också en svår grej. Alla i ens närhet har mer än vad de behöver och samma gäller en själv. Samtidigt är det ju så roligt att visa uppskattning och ge bort något när man fått en bra idé…. Men kanske att det nästa år blir bara DIY-julklappar?
 
  

DATE16th december, 2013

AUTHORMalin Enros

CATEGORIESAllmänt , Från malinenros.blogg.se , Prylar och hemmafix