Hedvigs trädgård (varma rekommendationer)

På lördagen hade Elin och jag bestämt oss för att äta lunch ihop. Jag hade blivit tipsad om ett ställe som heter Hedvigs trädgård, en trädgårdsbutik/växthus kombinerat med café. Och vilket kanonställe det var sen!!
 
Massor med krukor, burkar, ljusstakar, korgar, marmelader, glögg….
 
Porslin, ljus, filtar, vaser, kannor, brickor….
 
Jag blev väldigt sugen på blåbärsglögg men säsongen kändes inte riktigt rätt för det. Kanske det blir ett nytt besök i höst. Ronja kunde inte följa med den här gången eftersom hon var borta från Gävle i helgen.
 
En fiskdamm!
  Elin bekantar sig med vad som kan ha varit en oerhört farlig köttäande växt…
 
Jag köpte en doftpelargon och en rosenknoppspelargon… (Inte de på bilden)
 
 
Även caféet var jättemysigt! Både inne och ute.
 
 
 
Vi åt så himla goda mackor, med salami och brie… Mmm! Börjar längta tillbaka nu.
 
Tydligen fick vi vänta rätt länge på våra mackor, så som kompensation bjöd de på cheesecake (!!) Hur fint?! Vi märkte inte ens att det tog tid, vi hade ju en del att prata om sen sist :-)
 
Ojoj… Snacka om att det kommer bli fler besök på detta smultronställe. (Bokstavligt, det växte smultron alldeles bredvid där vi satt.)
 
Slutligen kikade vi lite på utomhusväxterna och sen cyklade vi via Biståndet. En secondhandaffär som jag helt missat. Det fanns en del fint porslin men jag köpte inget. Elin fyndade billiga tygblommor till sin rislampa. 
På kvällen lagade Adde och jag middag och sen åkte vi till Vårvik. Tänkte bada eftersom det var så varmt men det var rätt mycket folk där och ganska nerskräpat, så det blev inget dopp.
 
Och det var den helgen, på söndagen åkte vi tillbaks till holmen, och nu har jag redan jobbat två dagar.
 
Ha det fint! <3

DATE16th juli, 2013

AUTHORMalin Enros

CATEGORIESAllmänt , Från malinenros.blogg.se