Hår hår hår hår hår

Det här blir ett lite annorlunda inlägg. För snart tre veckor sedan började jag med balsammetoden, vilket i princip innebär att tvätta håret utan shampo, bara balsam som inte innehåller mineraloljor eller silikoner. Jag tycker att det här är ganska spännande och tänkte att jag skulle testa för att se dels om håret blir lockigare, om lockarna hålls bättre och om hårbottnen känns friskare.

Den första bilden är tagen innan jag började. Den är inte riktigt rättvis eftersom jag hade haft håret uppsatt innan, men på ett ungefär sådär såg mitt hår ut innan, rakt och lockigt om vartannat. Andra bilden är efter att jag använt sista shampot. Tredje bilden är efter första tvätten med endast balsam, osv. Jag tror att det är på sjätte bilden som jag började ha i aloe vera gel i håret efter tvätt. Det gör att lockarna håller ihop lite bättre. Åttonde bilden är tagen ikväll och visar hur håret ser ut efter en dag, jag tvättade det i morse. Alltså håller lockarna inte särskilt bra nu heller. Men luften är ju väldigt torr nu så det kanske helt enkelt är något man får leva med den här årstiden.

Dessutom är håret klippt i en lite konstig frisyr nu, det syns tydligt på vissa av bilderna. Jag hade en kortare klippning förut med längre hår fram och kortare i nacken, och sen dess har jag bara låtit det växa. Kanske skulle det behöva klippas mer i etapper.

Kan inte säga att det är jättestor skillnad mot innan men håret känns absolut mjukare nu och inte lika frissigt. Jag kommer i alla fall att fortsätta för några nackdelar har jag ju inte märkt. Det kan ju vara värt att prova lite olika balsamsorter också.

DATE8th december, 2011

AUTHORMalin Enros

CATEGORIESAllmänt , Från malinenros.blogg.se